#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3

Poslednje objave

8. MKOIEE

8. MKOIEE

Vladan Galebovic Sep 17, 2017 Uncategories 0Komentari

Sporazum usvojen decembra 2015. godine u Parizu na 21. Konferenciji zemalja članica Okvirne konvencije UN o promeni klime, podrazumeva tri konkretnije definisana cilja: 1) ograničavanje povećanja prosečne temperature na nivou „znatno ispod 2 °C", odnosno nastavak napora ograničavanje porasta temperature na 1,5 °C u odnosu na predindustrijski nivo; 2) jačanje sposobnosti adaptacije na negativne uticaje klimatskih promena i razvoj zasnovan na niskoj emisiji gasova staklene bašte na način koji ne ugrožava proizvodnju hrane; i 3) obezbeđenje finansijskih sredstava u skladu sa modelima koji podrazumevaju nisku emisije gasova staklene bašte i prilagođavanja klimu.

Sve to podrazumeva radikalno smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, štednju svih vrsta energije i značajna ulaganja u proizvodnju obnovljivih izvora energije.

Osma međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije biće posvećena ovim ciljevima: smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte, energetskoj efikasnosti i smanjenju potrošnje električne energije iz fosilnih goriva kao i najširoj primeni obnovljivih izvora električne energije (OIEE).

Ostavite svoj odgovor

*
**Neobjavljeno
*URL sajta sa http://
*