#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3

Poslednje objave

REHVA-ino studentsko takmičenje

REHVA-ino studentsko takmičenje

Vladan Galebovic Sep 17, 2017 Uncategories 0Komentari

U četvrtak, 05.12.2019. godine, sa početkom u 15 sati, u sali Delegatska 9, održano je nacionalno takmičenje studenata koji su svoje master i diplomske radove odbranili ili prijavili na fakultetima, na kojima se izučavaju discipline u vezi sa tematskim celinama kongresa o KGH. Studenti su svoje radove predstavili pred petočlanim žirijem sastavljenom od nastavnika u oblastima grejanja, hlađenja i klimatizacije sa univerziteta u Srbiji. Ovogodišnji žiri činili su: prof. dr Bratislav Blagojević (Mašinski fakultet u Nišu) koordinator studentskog takmičenja i predsednik žirija, prof. dr Maja Todorović (Mašinski fakultet u Beogradu), doc. dr Aleksandar Anđelković (Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu), doc. dr Danijela Nikolić (Fakultet inženjerskih nauka Kragujevac) i doc. dr Miljan Marrašević (Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu).

Za ovogodišnje takmičenje prijavljena su četiri studentska rada. Sve radove su pre slanja za takmičenje pregledali mentori radova i dali svoju saglasnost da radovi učestvuju na takmičenju.

Na početku takmičenja, prisutnim takmičarima i njihovim mentorima se zahvalio predsednik žirija, profesor Blagojević, koji je pročitao i pravila studentskog takmičenja u saglasnosti sa pravilima studentskog takmičenja koje organizuje evropska federacija nacionalnih društava za KGH (REHVA). Po završetku čitanja pravila nacionalnog takmičenja pristupilo se žrebanju redosleda izlaganja takmičarskih radova i studentskim  izlaganjima, po pravilima na engleskom jeziku. Radovi kandidata koji su predati žiriju i poster prezentacija radova takođe su bili na engleskom jeziku, kao i ukupan protokol takmičenja.

Na ovogodišnjem nacionalnom studentskom takmičenju učestvovali su sledeći studenti:

  1. Predrag Nikolić sa radom „Efficient technical solution of thermotechnical installation for typical family house in Belgrade“ pod mentorstvom doc. dr Tamare Bajc, Mašinski fakultet u Beogradu.
  2. Milisav Prodanović sa radom „Analysis of the application of a photovoltaic system for the production of electricity necessary for the operation of electrical appliances within a student dormitory“ pod mentorstvom doc. dr Novaka Nikolića, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu.
  3. Damir Kovčić sa radom „Optimizing the operation of the cooling plant by applying compressor head pressure control“ pod mentorstvom doc. dr Miroslava Kljajića, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.
  4. Nemanja Živković sa radom „Optimization of two-pipe hydronic central heating system“ pod mentorstvom prof. dr Radeta Karamarkovića, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Svaki od takmičara je nakon usmene prezentacije rada odgovarao na pitanja članova žirija.

Članovi žirija pojedinačno su ocenjivali kvalitet predatog rada, poster prezentciju i usmeno izlaganje sa odgovorima na postavljena pitanja saglasno pravilima nacionalnog studentskog takmičenja. Za pobednika ovogodišnjeg nacionalnog takmičenja, žiri je proglasio Damira Kovčića, koji je svoj master rad odbranio na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu pod mentorstvom doc. dr Miroslava Kljajića. Damir Kovčić će predstavljati SMEITS - Društvo za KGH na narednom evropskom REHVA studentskom takmičenju. Pobednik je predstavljen na svečanoj večeri na kongresu i tom prilikom mu je uručena diploma Društva za KGH i prigodni  pokloni Međunarodnog Instituta za hlađenje i sponzora „Kim Tec“.

Ostavite svoj odgovor

*
**Neobjavljeno
*URL sajta sa http://
*