.

new

Scroll mouse to zoom in or zoom out

copy of Razmenjivači toplote

RSD2,200.00
Tax included

Boris Slipčević

Quantity

Izdavač prvoga izdanja ove knjige (1989. god.) odlučio je da pripremi njeno drugo izdanje na predlog mnogih koji su za nju čuli, ali do nje nisu mogli doći pošto je ona bila veoma brzo rasprodata. Kako je vreme prolazilo, tako su rastući ugled ovoga značajnog dela dr Slipčevića kao i potreba za jednom ovakvom monografijom, presudno uticali na odluku o njenom štampanju.

U ovom izdanju su izostavljeni delovi koji se odnose na freone čija je upotreba Montrealskim protokolom zabranjena (R11, R12 i R502), mada je i o njima reč u onoj meri u kojoj to kontekst izlaganja o rashladnim fluidima zahteva. Te redakcijske intervencije u knjizi izvršio je, uz saglasnost autora, urednik, S. Šamšalović. Drugih intevencija u rukopisu prvoga izdanja nije bilo.

Ova knjiga je, kako je autor u predgovoru prvog izdanja istakao, namenjena u prvom redu inženjerima mašinske struke koji se bave grejanjem, hlađenjem i klimatizacijom, energetikom i procesnom tehnikom. Ona je, istovremeno, i priručnik za tehnologe-projektante hemijskih i prehrambeno-tehnoloških procesa. Pisana je prvenstveno za potrebe prakse, opširno prikazujući stanje tehnike u oblasti proračuna i konstrukcije razmenjivača toplote.

Primeri sa rešenjima služe za bolje shvatanje teksta i primenu izloženih jednačina, a birani su tako da se u mnogim slučajevima mogu primeniti ne samo na aparate za tehniku hlađenja, nego i na razmenjivače toplote uopšte.

Data sheet

ISBN
978-86-81505-45-8
Autor(i)
B. Slipčević
Format
B5
New product
#htmlcaption2 #htmlcaption3