.

new

Za uvećanje ili smanjenje slike, točkić miša pomerajte gore odnosno dole

Daljinsko grejanje – projektovanje cevne mreže

2.200,00 RSD
Porez je uključen

Dragan Šoškić

Količina

Pre trideset šest godina napisana je prva knjiga na ovim prostorima, koja je obuhvatila centralizovano snabdevanje toplotom urbanih sredina. Knjigu „Daljinsko grejanje“ napisali su Ljubomir Vujović i Radovan Đurković.

Knjiga je obradila sledeće oblasti: energetiku bivše SFRJ, osnovne pojmove daljinskog grejanja, toplotno opterećenje urbanih sredina i industrijskih zona, izvore toplote u sistemu daljinskog grejanja, režime rada sistema, vrste regulisanja daljinskog grejanja, hidraulički proračun sistema daljinskog grejanja, predajne toplotne stanice, projektovanje i konstruktivna rešenja mreže daljinskog grejanja i tehnoekonomske proračune.

Suština i tehničke osnove daljinskog grejanje nisu se promenile za ovih trideset šest godina. Menjale su se društveno-ekonomske okolnosti, modernizovale su se oprema i materijali, donosili se novi tehnički standardi i propisi. Masovnom primenom računara i odgovarajućih softvera omogućeno je svestranije, kvalitetnije i brže projektovanje, uzimajući u obzir novu opremu i savremenije materijale, promenila se i tehnologija za izvođenje radova.

Knjiga „Projektovanje postrojenja za centralno grejanje“, prof. dr. Branislava Todorovića, poslužila je kao dobar primer usklađenosti teorije i prakse (idealan spoj početnog upoznavanja sa nekom oblašću tehnike i konkretnog projektovanja realnih objekata).

Autor se trudio da ova knjiga može da posluži studentima i početnicima u upoznavanju sa daljinskim grejanjem, a istovremeno i iskusnijim inženjerima, za izradu konkretnih projekata.

Tehnički list

ISBN
978-86-85535-10-9
Autor(i)
Dragan Šoškić
Format
B5
Novi proizvod
#htmlcaption2 #htmlcaption3