.

Za uvećanje ili smanjenje slike, točkić miša pomerajte gore odnosno dole

Kotlarnice toplotne mreže i toplotnopredajne stanice

2.950,00 RSD
Porez je uključen

Slobodan Ćirić

Količina

Prošlo je skoro dvadeset godina od pojave knjige „Od kotlarnice do toplotnopredajne stanice“, autora Slobodana Ćirića, u izdanju SMEITS-a. Knjiga je rasprodata u rekordnom roku, a predstavljala je zbirku sa komentarima poznatih standarda, propisa i preporuka iz oblasti kotlarnica, pratećih instalacija, transporta toplote i transformacije kod krajnjih korisnika.

Sada je pred vama priručnik istog autora, pod nazivom „Kotlarnice, toplotne mreže i toplotnopredajne stanice – Priručnik za projektante i izvođače“. Knjiga, pored teorijskih razmatranja, obrađuje niz proračuna, preporuka i korisnih dijagrama i nomograma.

U ovom atraktivnom priručniku čitalac će naći veliki broj potrebnih, u praksi proverenih, podataka sa detaljnim informacijama o karakteristikama odabranih i pouzdanih tehničkih rešenja. Mnogo je toga što je potrebno preneti onima koji rade u ovoj oblasti, a što predstavlja rezultat dugog razvoja (npr. kotlova), ili što je najnovije u neprekidnom razvoju (npr. toplotnopredajne stanice, proračun emisije i imisije štetnih materija itd.).

Priručnik projektantima, izvođačima radova i proizvođačima opreme pruža pouzdane tehničke podatke o aktuelnom stanju tehnike pa se preporučuje investitorima i korisnicima termoenergetskih i termotehničkih postrojenja, kao i studentima. Cilj mu je i da usmeri korisnike ka energetski efikasnijim rešenjima, odnosno ka nižoj potrošnji energije po jedinici proizvoda ili jedinici površine, koja je kod nas znatno nepovoljnija u poređenju sa razvijenim zemljama.

U prilogu priručnika nalaze se detaljni podaci o savremenimm proizvodima koji su u upotrebi u ovoj oblasti (kotlovi, razmenjivači toplote, rezervoari i dr.). Pažnja koja se danas poklanja uštedi energije i zaštiti životne sredine, kao i činjenica da države regiona teže integraciji u okviru Evropske unije, čine ovu knjigu posebno značajnom i u našoj sredini i na celom prostoru bivše Jugoslavije.

#htmlcaption2 #htmlcaption3