.

Za uvećanje ili smanjenje slike, točkić miša pomerajte gore odnosno dole

Rashladni uređaji i instalacije

3.250,00 RSD
Porez je uključen

Stevan Šamšalović

Količina

Značaj i važnost primene veštačke hladnoće treba da zna svaki, treba da prodre u masu, jer samo kada to sve shvati i primi masa, može veštačka hladnoća doneti one velike koristi koje se od nje s pravom mogu očekivati“ – napisao je Đorđe M. Stanojević u svojoj knjizi „Industrija hladnoće“, izdatoj 1909. godine, po povratku sa Prvog međunarodnog kongresa o hlađenju i uoči osnivanja Međunarodnog društva (kasnije instituta) za hlađenje.

Ovim rečima i svojom knjigom prof. Stanojević je, autoritetom naučnika i istraživača, istakao ogromnu ulogu hlađenja u životu čoveka. Ta uloga, koja je pradavno uočena i korišćena u obliku prirodnog hlađenja, veštačkim hlađenjem, koje se naglo razvija od prve polovine 19. veka, ostvaruje se u nezamenljivoj formi u mnogim oblastima ljudske delatnosti – od medicine, prehrambenih delatnosti, pripreme hrane i njenog transporta i produžavanja trajnosti, preko stvaranja uslova ugodnosti, očuvanja zdravlja, klimatizacije, do farmaceutske i mnogih drugih industrija. Danas je hlađenje sveprisutno u našem svakodnevnom životu, pa je razumljiva neophodnost upoznavanja i ovladavanja tehnikama i tehnologijama primene hlađenja i rashladnih uređaja i instalacija.

Imajući u vidu važnost pravilnog, efikasnog i ekološki povoljnog rada uređaja i instalacija u održavanju dostignutog tehnološkog standarda, posebno u vremenu energetske i ekonomske krize, svako napisano delo koje nam pomaže u regularnom i optimalnom korišćenju i upotrebi rashladne tehnike, dobro će doći i onima koji počinju da ovladavaju ovim delatnostima, kao i onima koji se njima već bave.Ovu knjigu je autor dugo pisao i napisao sa željom da čitaocima saopšti informacije i podatke koji će im pomoći u radu na montaži, puštanju u rad i održavanju i popravkama rashladnih uređaja i instalacija. Da li je i u kojoj meri ta želja u ovom priručniku ostvarena, oceniće čitaoci odnosno oni kojima je on namenjen.

Autor izražava zahvalnost Slobodanu Tešiću koji mu je svojim zapažanjima i sugestijama pomogao u pisanju poslednje verzije knjige.

Tehnički list

ISBN
978-86-81505-62-5
Autor(i)
Stevan Šamšalović
Format
B5
#htmlcaption2 #htmlcaption3